Lehdon Liikenne Oy - Hiihtomatka Hettaan 8-17.4.22

Hiihtomatka Hettaan 8-17.4.2208.04.2022


Hiihtomatka keväthangille HETTAAN

8.-17.4.2022

Koe Tosilapin rauha ja Hetan hyvin hoidetut hiihtoladut Hiihtoladulle pääset suoraan hotellilta.

Lähtö tapahtuu Lehdon Liikenteen turistibussilla perjantai-iltana 8.4. Reitti kulkee Forssa-Tammela-Hämeenlinna/Turenki-Parola-Tampere-Jyväskylä. Hettaan saavutaan lauantaina puoliltapäivin, ja nopeimmat ehtivät siten vielä iltapäiväksi ladulle. Saunat ja uima-allas ovat käytössämme päivittäin.

Paluumatkalle lähdetään sunnuntaina 17.4 aamiaisen jälkeen. Perille Hämeeseen saavumme myöhään illalla.

Matkan hinta 815€ Aikuinen lisävuoteella 630€/hlö, lapsi (4-12v) lisävuoteella 430€/hlö, lapsi (0-3v) 200€/hlö, 1hh lisä 295€/hlö (sis. lisäpaikan bussissa), sviittilisä 140€/8vrk, pelkkä bussimatka 100€/suunta.

Hintaan sisältyy:

- matkat Lehdon Liikenteen turistibussilla

- majoitus Lapland Hotels Hetassa 2hh huoneissa.

Huoneissa: suihku/wc, tv, kuivauskaappi

- puolihoito 9.4 aamiaisesta (Ravintola Granni, Pello), 17.4 aamiaiseen

- retkieväät su-la (7pv)

- termospulloon mehu/kaakao/kahvi/tee max. 1litra/pv

- saunan ja uima-altaan käytön joka päivä

Mikäli haluat, voit 35€ lisähintaan varmistaa bussissa itsellesi viereisen paikan omaan käyttöösi koko matkan (meno-paluu) ajaksi.

Lisätietoja: Kim Venesjärvi p.040-7315151 / kim.venesjarvi@gmail.com. Vastuullinen matkanjärjestäjä Lehdon Liikenne Oy.

MUISTA MATKAVAKUUTUS!

Tervetuloa mukaan!


Hiihtolenkkejä Hetasta löytyy erilainen viikon jokaiselle päivälle.


Valaistu latu, 10 km. Jyppyrävaaraa kiertää valaistu latu. Pimeänä aikana ladun valot syttyvät hämärän tullessa ja sammuvat iltaisin klo 22:00.

Pahtajärven latu, n. 18 km. Reitille on helpointa lähteä koulukeskuksen takaa valaistua kuntolatua pitkin. Pahtajärven latu erkanee valaistulta kuntoladulta noin 1,6 km kohdalla. Latu luokitellaan alkuosiltaan keskivaikeaksi, Pahtajärven ladulla voi hiihtää sekä vapaalla että perinteisellä tyylillä, vaikkakin sitä pidetään lähinnä perinteisen latuna. Kiertosuunta on vapaa. Ladun vauhdikkaimmat laskut ovat Sissangin kodan molemmin puolin. Ladulle pääsee myös Tunturi-Lapin luontokeskus Skierrin pihalta. Tällöin on suositeltavampaa hiihtää Paljaselän kautta Närpistön laavulle ja sieltä Pahtajärven kautta Hettaan.

Hetta - Pyhäkero -reitti, n. 7 km. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa sijaitsevalle Pyhäkeron autiotuvalle menee useita latuja, joille kaikille yhteistä on se, että aluksi on ylitettävä Ounasjärvi. Helpommat ladut ovat Paavontalolta tai Hetan Kodalta lähtevä itäisin latu sekä läntisin latu, jolle pääsee myös Hetan keskustasta. Keskimmäinen latu luokitellaan keskivaikeaksi. Laduilla voi hiihtää sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä ja niissä on hiihtourat molempiin suuntiin. Kiertosuunta on vapaa. Koska kaikki eri ladut palaavat takaisin Hettaan Ounasjärven kautta, paluumatkan voi suorittaa eri reittiä pitkin. Lumisateen jälkeen Hetasta Pyhäkerolle johtavat ladut avataan ensimmäiseksi.

Hetta - Pyhäkero - Sioskuru -reitti, n. 15 km. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa sijaitsevalle Sioskurulle pääsee hiihtämällä ensin Pyhäkeron autiotuvalle, jonne pääsee eri puolilta Hetan kylää. Pyhäkerolta hiihtoreitti jatkuu harvahkossa männikössä, kunnes saavutaan pitkään ja kapeaan Koivukuruun, jossa kannattaa varoa vastaantulijoita. Kurun jälkeen avautuu edessä puuton paljakka. Matkan puolivälissä hiihtoreitiltä erkanee Sammalvaaran menevä latu. Sammalvaaran risteyksen jälkeen aletaan pikkuhiljaa laskeutua Sioskurua kohti. Siellä sijaitsee Sioskurun autio- ja varaustupa.

Ullajärven latu, n. 20 km. Ullajärven latureitille pääsee Ounasjärveltä Pyhäkerolle päin menevää itäisintä latua pitkin. Tältä reitiltä Ullajärven latu kääntyy vasemmalle Ounasjärven takana. Latu kulkee Ullajärven läheltä yhtyen Onnasvaaran latuun noin 2,5 km ennen Pyhäkeron kämppää.

Ullajärven latu on erämaalatu, joka avataan lumisateiden jälkeen viimeisten latujen joukossa. Erämaaosuudella ei ole luisteluhiihtouraa, mutta luistelutyyliä voi käyttää tilanteen mukaan.

Sammalvaaran latu, n. 30 km. Ladulla ei ole määriteltyä hiihtosuuntaa. Ladulle voi lähteä hiihtämällä ensin Hetasta Pyhäkerolle ja sieltä edelleen Sioskurulle päin niin kauan kunnes Sammalvaaran latu erkanee Sioskurulle menevästä hiihtoreitistä. Suurimman osan matkaa latu kulkee helpossa maastossa. Sammalvaaran latu on erämaalatu, joka avataan lumisateiden jälkeen viimeisenä.

Onnasvaaran latu, n. 38 km . Hetasta hiihdetään Pyhäkeron autiotuvalle, josta jatketaan vasemmalle päin. Onnasvaaran latua pitkin kierretään koko Pyhäkero ympäri Onnasvaarojen kautta ja palataan takaisin Sioskurun kautta Hettaan. Onnasvaaran latu kannattaa kiertää myötäpäivään. Latuosuus Pyhäkerolta Savilammen kodalle on vaikea. Osa laskuista on jyrkkiä ja mutkikkaita. Mäkien kohdalla kannattaa aina varoa mahdollisia vastaantulijoita. Kodalta Sioskurulle menevä osuus on helppoa maastoa.

Hetta-Pallakselle ja Hetta-Olokselle vedetään keväällä ladut Pallas-Yllästunturin kansallispuiston halki. Tämänkin reitin hiihto yhteen suuntaan onnistuu, jos vain on tarpeeksi lähtijöitä ja voimma hakea ryhmän Olokselta tai Pallakselta takaisin Hettaan. Tämä lisämaksusta.

Laskettelurinne: Hetta Hiihtomaa Oy Seita – ankkurihissi, 580 m, korkeusero 105 m Seita 1: 600 m, korkeusero 105 m (valaistu) Seita 2: 750 m, korkeusero 105 m (valaistu) Seita 3: 800 m (Yhdysrinne + Takarinne), korkeusero 105 m Iso rinne 450 m, korkeusero 60 m(valaistu) Lautailu (street) Välirinne 550 m, korkeusero 60 m (osittain valaistu) Mutkarinne 650 m, korkeusero 60 m

LAPSILLE Lasten naruhissi ja Naperorinne 100 m, korkeusero 8 m Lasten pulkkamäki MUUT PALVELUT: Välinevuokraamo (laskettelu, lautailu, lumikengät, murtomaa- ja tunturihiihto) Mahdollisuus murtomaasuksien huoltoon Nuotiolaavu, näköalakota jossa tulisijaLähtöaikataulu ja hinnat

A
Hintaryhmät
A: Matkapaketti, Aikuinen 815 €

Matkapaketti sisältää
kuljetus, majoitus, puolihoito, retkieväät

Liikennöitsijä

(03) 630 080
lehdonliikenne@bussimatkat.fi
Hausjärventie 8
14200 Turenki

Esite tästä matkasta

Aloita varaaminen tästäValitettavasti vapaiden lippujen määrä ei riitä
passengers.validation.frontseats
Syötä kaikille matkustajille etunimi, sukunimi, lipun tyyppi, kyytiinnousupaikka ja mahdolliset lisäkysymykset.